Arkinen Sendai osa 3: ruokareseptejä
Blogailuun pääsi tulemaan pieni tauko, kun oli välillä töitäkin eikä mitään tähdellistä kirjoiteltavaa. Nyt kuitenkin työt pääsi taas loppumaan kesken, joten voisin käyttää aikaani lunastamalla lupauksia tulevista kirjoituksista. Kaikki aihe-ehdotukset on käytetty, joten jatkan omillani.
Kirjoittelin aiemmin, mitä ruokaa kaupasta kannattaa ostaa. Nyt jatkan aihetta niin, että aineksista saadaan aikaan ateria, tai jos nyt ei ihan niin hienoa niin jotain suuhunpantavaa kumminkin.
Suosikkini sekä täällä että Suomessa on makaronilaatikko, tai yksinkertaistettuna, makaroni ja jauheliha. Makaronia saa siis halvalla Yamayasta, ja Seiyusta voi metsästää tarjousjauhelihaa. Laatikon tapauksessa sekotetaan maitoa, munia ja mausteita sopivassa suhteessa, ladotaan sopivaan astiaan (itse käytän kakkuvuokaa) vuorotellen makaroni ja jauheliha, ja kaadetaan maitomunaseos päälle. Juustoa voi ripitella päälle, jos raaskii ostaa. Uunissa sopivan aikaa ja nautitaan ketsupin ja basilikan turvin.
Mikäli ei jaksa odotella kypsymistä, voi vaan sekoitaa makaronin ja jauhelihan. Juusto tekisi tästäkin paljon parempaa, mutta ei sitä yleensä raaski ostaa. Sen sijaan tonnikala parantaa tätä huomattavasti, joten jos halvalla on sattunut löytymään (yleensä n. 370 jeniä / 4x80g purkki) niin sellaisenaan vaan (öljyt tosin ensin pois) sekaan ja ketsupin oheella myös majoneesia mausteeksi. Kuvan tapauksessa löytyi pakasteesta vielä pari siivua jotain satunnaista lihaa päälle.
Suomessa varmaan halvin mahdollinen ruoka on kaurapuuro. Täällä se ei ihan niin halpaa ole, vaan kaurahiutaleista saa maksaa 300 jeniä (Yamaya) 300g purkista. Kallista se ei kuitenkaan ole, joten aamupalaksi puuro suklaasilmällä sopii hyvin. Leivän päälle puolikypsäksi paistettu kananmuna.
Reipas askel kunnon ruokailun suuntaan ottamalla päästään sitten kanasalaattiin. Kana on tosiaan usein halpaa, ja kutakuinkin aina maustamatonta. Lisäksi kaupasta kannattaa napata mukaan keräkaalia (salaatti kun on kallista), ehkä paprikaa (tosin kallista), makaronia, kurkkua ja mitä nyt salaattiin tykkää laittaa. Kastikkeeksi on lähes pakko ostaa salaattiin erinomaisesti sopivaa caesar-kastiketta, hinnastaan huolimatta. Lisäksi pala leipää, vähän maitoa ja kananmuna. Kana paistetaan, makaroni keitetään jne. Munaan sekotetaan runsaasti mausteita ja vähän maitoa, uitetaan pieneksi paloiteltu leipä siinä ja paistetaan sopivan rapeiksi palasiksi salaattiin sekoitettavaksi. Mainiota ruokaa, vielä kun olisi varaa pulloon valkoviiniä...
Sitten vähän leivonnaisia. Leipään löytyy reseptejä vaikka mistä, mutta itse vaan sekoitan jauhot, suolaa, sokeria (jos haluaa) ja kuivahiivaa kädenlämpöiseen veteen ja annan nousta. Taikinasta sitten sämpylöitä tai iso klöntti uuniin kypsymään. Jauhoihin voi lisätä esim. kaurahiutaleita tai ruisjauhoja jos haluaa vähän vaihelua. Erilaisia jauhoja löytyy import-kaupoista, melkein siedettävään hintaan. Pullissa selviää sitten pelkillä vehnäjauhoilla, sokeria sopivasti, ruokaöljyä, ehkä kananmuna, ja sama juttu. Korvapuustejakin on tullut aika monesti tehtyä. Ongelmana vaan on usein se, että uunin (eli mikron) alustalevy kuumenee ja polttaa pullien pohjan.
Vähän monimutkaisemmissa leivonnaisissa on JoyOfBaking tullut tutuksi. Suosikkina kermajuusto-mustikkakakku (juu, blackberry on mustaviinimarja, mutta ei löydy sellaisia Seiyusta). Myös kinkku-juustopiirakka on osoittautunut maukkaaksi. Ihan jokapäiväisiksi leivonnaisiksi ei niistä hintansa vuoksi ole, mutta jonkinlainen kakku aina välillä piristää kummasti. Kuvassa tällainen kakku, joskaan ei ihan näytä onnistuneen...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti